Skład: pasta z orzechów arachidowych 85%, cukier, tłuszcz kakaowy,
mleko pełne w proszku, laktoza (z mleka), emulgator: lecytyna sojowa,
naturalny aromat waniliowy.
Przepyszne połączenie pasty orzechowej z białą czekoladą!
Orzechy ziemne, zwane też arachidowymi, to skarbnica kwasów
oleinowych, obniżających poziom cholesterolu we krwi, tym samym
zapobiegających miażdżycy i chorobom układu krwionośnego. Są teżbogate w roślinne białko, potas, magnez, witaminę E i błonnik. To
wszystko powoduje, ze masło orzechowe powinien jeść każdy z nas, a w
szczególności wegetarianie w celu uzupełniania niedoboru np. białka,
wynikającego z braku mięsa w diecie.
Specjaliści dowodzą, że regularne spożywanie orzechów, w tym także masła orzechowego,
uchroni nas przed chorobami serca oraz widocznie poprawi kondycję
całego organizmu i usprawni jego funkcjonowanie. Dietetycy podkreślają,
że wybierać należy masło orzechowe z jak największą zawartością
orzechów. Uważa się, że orzechy pomagają zwalczać infekcje w
organizmie i poprawiają kondycję naszych naczyń krwionośnych i serca.
Tak naprawdę, naukowcy z Harvard Medical School w USA udowodnili, że
podjadanie masła orzechowego pięć razy w tygodniu może prawie o połowę
obniżyć ryzyko wystąpienie zawału serca.
Składniki: | pasta
z orzechów arachidowych 85%, cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w
proszku, laktoza (z mleka), emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat
waniliowy. |
Wartości odżywcze w 100g: | - |
Wartość energetyczna: | 2355kJ / 561kcal |
Tłuszcz: | 44,4g |
w tym tłuszcze nasycone: | 8,3g |
Węglowodany: | 25,0g |
w tym cukry: | 13,9g |
Błonnik: | 6,2g |
Białko: | 22,6g |
Sól: | 0,03g |